torsdag 23 oktober 2008

Jan Björklund domderade Debatt

Kvällens Debatt i SVT om skolan blev en seger för utbildningsminister Jan Björklund (fp). Skickligt lyckades han sätta sig själv i opposition mot de problem han själv målat upp om tillståndet i utbildningsväsendet. Socialdemokraternas utbildningspolitiske taleskvinna Marie Granlund framstod som initiativlös och fick stå till svars för tillståndet inom skolan, en 15-årig successiv nedgång i kunskapsnivån hos eleverna i den svenska skolan. Dessutom blev hon insnärjd i det faktum att socialdemokraterna inte längre står bakom sin tidigare politik. Det hjälpe int ens att Malmös starke man Ilmar Reepalu (s) försökte bistå. Nederlaget var totalt för socialdemokraterna.

1 kommentar:

Robert Bergdahl sa...

Hej Leif!

ag har just tittat på "Debatt" och förstår att de som ockuperat skolan känner att resultaten bränner dem under sulorna.Det är dock bedrövligt att vår statstelevision är en ren propaganda maskin för sossarna.
SVT föll dock på eget grepp då alla förstod att inbjudningslistan till studion var konstruerad för att "mosa" Björklund. Ingemar Reepalu är en sorglig figur och har kapitalt misslyckats med ALLT ham ansvarat för.Björklund är fantastisk som inte går i affekt och Josefssons försök att påstå att Björklunds kritik av skolan är ORSAKEN till skolans problem föll dock platt till marken,