tisdag 21 oktober 2008

Alliansens strategi

Vid lunchtid idag höll Alliansens partiledare en pressträff där de överpgipande dragen i den fastladga strategin presenterades. Det viktigaste beskedet är den arbetsgrupp under ledning av finansminister Anders Borg som omedelbart ska starta arbetet med att utveckla en framåtsyftande och ansvarsfull ekonomisk politik med sunda statsfinanser som grund för perioden 2010-2014. Inriktningen kommer fortsatt att handla om en gemensam skattepolitik som ska prioritera skattelättnader för att stimulera arbete, företagande och utbildning. Den ska också se över hur klimatomställningen kan gynnas genom skattemässiga åtgärder. Grupp ska dessutom lämna förslag som ska hjälpa in bland andra unga och personer med utländsk bakgrund på arbetsmarknaden. Målet är att minska utanförskapet.

Arbete med att utarbeta ett nytt valmanifest och en ny valplattform kommer att formeras med bland annat samråd och under hösten 2009 kommer tio olika reformgrupper att tillsättas med uppgift att lägga grunden för Alliansens politik på centrala områden.

En Allianstidning kommer att ges ut tre gånger per år, särskilda Allianskontor kommer att etatableras i de tre storstäderna och Alliansens partiledare kommer att åka på turné med start vården 2009. En särskilt kommunikationsgruppm kommer att tillsättas.

Jag tycker att detta verkar vara en väl genomtänkt och framtidsinriktad strategi. För egen del är jag mest nöjd med det fortsatta arbetet inom den ekonomiska politiken och att en särskild kommunikationsgrupp tillsatts. Att koncentrera mer arbete mot kommunikation måste vara rätt.

Läs gärna ledarbloggen i SvD om hur det just nu går till inom det ledande oppositionspartiet. Raka motsatsen till sammanhållningen inom Alliansen.

Inga kommentarer: