fredag 12 juni 2009

Täby tredje bästa kommun

Jag är naturligtvis mycket glad över att Täby har avancerat i tidningen Fokus årliga sammanställning över var i Sverige det är bäst att bo och leva. I går var vi tillsammans med Danderyd och Vellinge inbjuda till prisutdelning på Södra Teatern vid Mosebacke Torg. Vid den spännande prisutdelningen gick förstapriset för andra året i rad till Danderyd, stort grattis till Gunnar Oom! Tvåa blev Vellinge som representerades av legendariska kommunalrådet emeritus Göran Holm.

Täby fick därmed en hedersam bronspeng. Täby är således bättre än 287 av Sveriges kommuner att bo och leva i. Detta är självklart ett mycket gott betyg. Förra året (som mätte statistik från 2007) fanns vi på sjunde plats och en förklaring till vår förbättrade position är bland annat att vi sänkt skatten mest i Sverige 2008. Skattesatsen är nämligen en av de cirka 30-parametrar som sammanställs i undersökningen. Men i slutresultatet finns statistikområden som nettoförmögenhet, skilsmässostatistik, självmordsfrekvens, antal idrottsföreningar, utgifter för skola, anmälda brott, flyktingmottagande, soliditet, försörjningskvot, företagsklimat och så vidare.

Alla kommuner på listans 10-i-topp är moderatstyrda. På fjärde plats kommer Lidingö och på femte plats Lomma. Jag vill också gratulera Vallentuna som avancerat upp till plats nummer sex och Stockholm som genom ett rejält ryck detta år landar på plats tio. Hela nordöstra Stockholmsregionen ligger mycket bra till, även om Norrtälje ligger lite längre ned på listan.

Tidningen Fokus rankning är naturligtvis inte en vetenskaplig avhandling men det är ändå en indikator på att vi levererar service med hög kvalitet samtidigt som skatten ur ett svenskt perspektiv är låg. Täby är överhuvudtaget en kommun i absolut toppklass.

måndag 8 juni 2009

Valdagens spurtmöte på Sergelstorg


Här står Gunnar Hökmark och laddar inför sitt framträdande på scenen vid det traditionsenliga spurtmötet vid Sergelstorg. Täbymoderaternas kampanjledare Mikael Jensen ser glad ut.


Även partisektreterare Per Schlingmann, arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin och finansminister Anders Borg tyckter det var angeläget att spurta. På bilden syns även pressekreterare Evin Khaffaf.


Justitieminister Beatrice Ask är partiets mest hängivna kampanjarbetare.


Kandidaten Anna Maria Corazza Bildt har haft den bästa personvalskampanjen i denna valrörelse. Nu ser hon ut att bli inkryssad efter Gunnar Hökmark. I bakgrunden står maken utrikesminister Carl Bildt och pratar med någon ute i vida världen. På bilden syns även handelsminister Eva Björling.


Fototillfälle med statsminister Fredrik Reinfeldt inför bussfärd i Täby i går eftermiddag.