lördag 25 oktober 2008

Arbetsmiljöverket

I DN (ej online) finns idag en notis om att Arbetsmiljöverket hotar med vite på en miljon kronor om inte Solna och Sundbyberg om kommunerna inte tar bort väggupp och ojämnheter längs med bussarnas färdvägar. Detta är något som vi i Täby känner igen. Förra året tvingades vi ta bort de trafiksäkerhetsåtgärder vi och Vägverket byggt bland annat på Vikingavägen i Täby Kyrkby. Vi var mycket noga med att de skulle utformas exakt i enlighet med de regler som gäller. SL gav sitt godkännande. Trots detta stoppade sedan Arbetsmiljöverket all trafik under ett antal veckor. Även sedan vi hyvlat bort guppen dröjde det eftersom Arbetsmiljöverket skulle testa resultatet innan trafiken fick släppas på igen.

Jag fick uppfattningen att Täby gick agera slagfält i striden mellan Arbetsmiljöverket på ena sidan och SL tillsammans med Vägverket och bussbolagen på andra. Trots att vi följde alla regler stoppades trafiken eftersom viteshotet riktades mot de entreprenörer som kör på uppdrag av SL. Prisen för en oresonlig statlig myndighet fick de Täbybor som är beroende av en fungerande kollektivtrafik betala.

Jag tycker också att det är märkligt att två statliga myndiheter har helt olika åsikter om hur trafiksäkerheten ska utformas.
Jag tycker också att

Inga kommentarer: