tisdag 10 november 2009

Täby gratulerar årets företagare

Det är inte varje dag en företagare från Täby kommun utses till årets entreprenör i Sverige av Företagarna. Men det hände i fredags vid en gala i Stockholm där Engelska skolan och dess grundare och verkställande direktör Barbara Bergström, med säte i Täby, utsågs till årets entreprenör i Sverige. En sådan trevlig händelse måste naturligtvis firas och därför ordnade vi omedelbart ett besök och vi överlämnade Täbykorset i guldmetall. Engelska skolan som grundades 1993 har brutit ny mark i kvalitetshänseende och nya ídéer. Jag är övertygad om att Engelska skolans och andra friskolor etablering i Täby genom konkurrens har höjt nivån i alla Täbys skolor.

Vi fick ett bevis för detta i torsdags då Täby i Sveriges kommuner och landstings rapport gällande öppna jämförelsen inom gymnasieskolan var bästa kommun i Stockholms län när det handlar om andelen elever som har behörighet till högre studier efter tre år på gymnasiet.


På bilden ser vi Jörgen Stenquist, Engelska skolan , Leif Gripestam (M), kommunalråd Täby kommun, Barbara Bergström, grundare av Engelska skolan, Sofia Paulsson (M), kommunalråd Täby kommun och Kristina Eineborg, näringslivschef Täby kommun