lördag 28 februari 2009

Alliansen allt närmare

DN/Synovates väljarbarometer i februari är mycket glädjande för alla människor som står till höger i politiken. Alliansen ökar starkt och avståndet mellan blocken är nu så liten att den inte är statistisk säkerställd. För bara ett halvår sedan hade vänsterkartellen ett övertag i opinionen med 19 procentenheter, nu har skillnaden krympt till 3,9 procentenheter.

Vad är det då som har hänt? Alliansen har visat ledarskap och sammanhållning i en ekonomisk nedgångstid av historiska proportioner samtidigt som vänsterkartellen bråkar internt. Dessutom är oppositionsledaren Mona Sahlin inte bara ifrågasatt av sina politiska motståndare utan även inom socialdemokratin. Sedan kan det inte vara särskilt smart att köra över sina egna väljare i exempelvis kärnkraftsfrågan, sådant kostar.

Men den grundläggande orsaken bakom den snabba scenförändringen i opinionen handlar om trovärdighet i den ekonomiska politiken. Där Alliansen städslar ett lag med dokumenterad och mycket omfattande kompetens inom ekonomi med statsminister Fredrik Reinfeldt och finansminister Anders Borg i främsta rummet, ställer socialdemokratin upp med Mona Sahlin och Thomas Östros. Alla vet att ekonomi inte Mona Sahlins bästa gren och det är naturligtvis en nackdel i dessa tider. Att trovärdigt försöka kritisera Alliansens ekonomiska politik när hon själv inte förstår de finansiella sambanden är en närmast omöjlig uppgift. Människor känner igen osäkerhet när de ser den.

måndag 23 februari 2009

Ny medborgare i Täby


På bilden ses min yngste son som nu är en vecka gammal. Vi tror att han ska heta Seth.