lördag 1 november 2008

Täby topprankas

Täby och Stockholm är de enda kommunerna som placerades i kategorin AAA, den högsta, i Standard & Poor´s rapport över företags, kommuners och landstings rating. Det betyder att Täby har en ”extremt god kapacitet att möta finansiella åtaganden”. Dessutom bedömer Standard & Poor`s Täby kommuns utsikter som stabila.

En rating är en relativ bedömning av en kommuns eller ett landstings förmåga att i tid infria sina betalningsförpliktelser och finansiella åtaganden. I ratingen av kommuner tar institutet hänsyn till bland annat inkomstnivåer, sysselsättningstillväxt och nya företagsetableringar. En hög rating innebär bland annat bättre tillgång till kapital, säkrare tillgång till kreditmarknaden, bättre hantering av upplåningskostnader och god publicitet. Ratingkategorin K-1 visar att Täby kommun bedöms ha ”en mycket god kapacitet att i tid möta aktuella betalningsförpliktelser”.

Jag är förstås nöjd över Standard & Poor´s ranking av kommunens ekonomiska status. Detta visar att moderaternas långsiktiga ekonomiska politik ligger rätt och vi har bättre förutsättningar än de flesta kommuner och landstings att möta den finansiella turbulensen och lågkonjunkturen.

Inga kommentarer: