tisdag 28 oktober 2008

Så blev debatten

Jag tycker att det blev en trevligt mellanvalsdebatt under lednings av Täby Danderyds chefredaktör Daniel Löfstedt. Begränsningen till två minuter per inlägg gjorde att det aldrig blev långtråkigt. Inte minst för publiken är en hyfsat rapp debatt en nödvändighet. Sedan är det aldrig lätt när sex personer ska debattera. En debattrunda tar ändå 12 minuter. Debatten handlade mycket om Täbys utveckling. Återigen blev vår vision om 80 000 invånare och 20 000 nya jobb kompletterat med kollektivtrafik ett trätoämne trots att enigheten var total när fullmäktige tog beslut i frågan.

Även Täby Centrums utveckling hamnade förstås i fokus. Här går en skiljelinje mellan centern och miljöpartiet å ena sidan och moderaterna, socialdemokraterna och kristdemokraterna å andra sidan. Folkpartiet är i denna fråga någonstans mitt emellan, ambivalenta och inte beslutsfähiga. Och de vill skjuta på hela projektet nu när vi är nära det slutgilita beslutet. Intressant nog vill centern och miljöpartiet gräva ner parkeringsplatsrna men har ingen som kan betala eftersom de vill etablera en park på nuvarande Attundafältet. Detta är faktiskt inte seriöst. Om de menar att Täby kommun ska betala innebär det kraftiga skattehöjningar.

Äldreomsorgen upptog också en stor del av debatten vilket även inkluderade frågor från publiken på slutet. Här kom även den kommande vägrampen vid Näsbydal upp med flera frågeställningar.

Här några bilder. Auladebatter ser allt lite torftiga ut.


Här ses hela debattpanelen i form av från vänster Per Carlsson (kd), Mats Hasselgren (fp), Conny Fogelström (s), Rolf Öberg (mp), Annica Nordgren (c ) samt undertecknad i aktion.


Och här var det slut.

Inga kommentarer: