fredag 31 oktober 2008

Monas haveri får konsekvenser

Förändringarna i opinionen har verkligen varit dramatiskt under de senaste månaderna. DN beskiver dagens Synovatemätning som ett historiskt ras för socialdemokraterna. Uppenbart har Mona Sahlin och hennes strateger fullkomligt missbedömt både de interna strömningarna och de egna väljarnas syn på miljöpartiet och vänsterpartiet. Efter sin presskonferens med språkrören har hon blivit osams med fackföreningsrörelsen och Skånedistriktet som vill driva partiet vänster ut. Två dagar efter giftermålet tvingades hon begära skilsmässa. Som om detta inte var pinsamt nog har Pär Nuder skickligt marknadsfört sin bok vilket innebär att ytterligare ett antal interna konflikter fått offentlighet. Mona Sahlin är osams även med Urban Ahlin, Britt Bohlin och Maria Ulvskog med flera.

Precis när det börjat lugna ner sig något fann kvinnoförbundets ordförande Nalin Pekgul det angeläget att sätta i gång fortsättningskriget. Man undrar om Nalin Pekgul och ordföranden i Skånedistriktet Heléne Fritzon har varit på samma partistyrelsemöte. De har diametralt olika uppfattningar om vad som beslutades. Stängdes dörren till vänsterpartiet eller inte?

Detta innebär att socialdemokraternas ras i opinionen inte är slut med dagens Synovatemätning. Kriget fortsätter och bilden av en socialdemokrati som inte är regeringsduglig befästs med all rätt. Vem litar på ett virrigt oppositionsparti som ständigt bråkar internt i turbulenta tider?

Inga kommentarer: