torsdag 30 oktober 2008

Fortsatt krig inom (s)

I Svenska Dabladet talar idag socialdemokratiska kvinnoförbundets ordförande Nalin Pekgul ut i en artikel. Hon har under morgonen även blivit intervjuad i P1 Morgon i samma ämne. Nalin Pekgul är upprörd över att händelserna på och efter partistyrelsemötet, där Mona Sahlin skulle ha förankrat och fått stöd för linjen att stänga dörren för vänsterpartiet, utnyttjats av dolda krafter inom partiet som vill störta Mona Sahlin från tronen.

Enligt Nalin Pekgul fick partiledaren mandat att stänga den berömda dörren framför näsan på Lars Ohly. Men i samma artikel i SvD förnekar ordföranden i det mäktiga Skånedistriktet Heléne Fritzon detta.

Om händelserna kring presskonferensen med Mona Sahlin och miljöpartiets språkrör startade ett krig inom socialdemokratin måste Nalin Pekguls utspel vara initiativet till ett fortsättningskrig. Om situationen inte är riktigt allvarligt inom socialdemokraterna är Nalins Pekguls uppläxning av partikamraterna obegriplig nu när pinsamheten kring det rekordkorta giftesmålet med miljöpartiet lagt sig något. Nu blir det en ny vända med intern oreda och oklarheter kring vem som vill samarbeta med vem.

Eftersom Nalin Pekgul står Mona Sahlin nära måste slutsatsen bli att de olika fraktionerna är rejält osams. När dimmorna skingrats kanske en Pär Nuder träder fram, men först efter en valförlust 2010.

Inga kommentarer: