måndag 8 december 2008

Underhållande med vänsterkartellens krumbukter

Jag måste erkänna att jag blev överraskad när vänsterkartellens ledare Mona Sahlin kallade till presskonferens för att berätta att tre, inte två, partier var överens om att fortsätta diskussionerna. Visserligen var Mona Sahlin av internpolitiska orsaker piskad att tillslut komma överens med miljöpartiet och vänsterpartiet. Men jag trodde att Lars Ohlys skulle vara mer framgångsrik i att förskjuta processen framåt i tiden. Varje dag som en överenskommelse lyst med sin frånvaro har varit en bra dag för Ohly.

Nu har emellertid Mona Sahlin lyckats sy in honom och vänsterpartiet i något som kallas överenskommelse. Om vad är dock oklart. Fem arbetsgrupper tillsätts och ska vara klara våren 2010. Innan dess ska vi styckevis och delt, enligt Mona Sahlin, få upplysningar om vänsterkartellens framsteg i de interna förhandlingarna.

Vid presskonferensen var det tydligt att Lars Ohly var mest nöjd, även om han fått acceptera för honom svårsmälta ekonomiska förutsättningar som budgettak med mera. Minst nöjda var miljöpartiets språkör som hade svårt att dra på munnen. För bara två månader seddan höll de ju med Mona Sahlin en presskonferens där det talades om ett historiskt samarbete över lång tid, fram till 2020. De hade äntligen hängt av vänsterpartiet.

Nu står de likväl där tillsammans i ett oönskat samboskap. Om de är sambo, särbo eller delbo återstår att se. Visst är det underhållande med vänsterkartelens krumbuktande, trovärdighet saknas.

Läs mer: AB, Lena Mellin, Göran Eriksson, PJ Anders Linder, Dick Erixon, SvD

Inga kommentarer: