tisdag 9 december 2008

Klart med ny rikskola i Karby

Täby kommun bygger en ny ändamålsenlig ridskola i Karby med plats för 50 hästar och ridhus i vinkel för optimalt nyttjande. Den nya anläggningen ersätter den ridskoleverksamhet som i dag bedrivs på Hägerneholm med över 500 elever. Tanken är att en omfattande tävlingsverksamhet ska bedrivas på helgerna och därför skapas förutsättningar för en publikkapacitet om 500 platser. Med byggstart i vår kommer anläggningen att stå klar sommaren 2010.

Jag är glad över att vi nu kan göra en satsning som särskilt riktar sig till unga flickor. Anläggningen kommer att kosta som mest 72 mkr. Detta ska ställas mot att den mark som idag utgör Hägerneholm så småningom ska utvecklas till ett nytt bostadsområde i Täby.

Det har funnits förslag om att renovera Hägerneholm. Anläggningen är dock i miseralbelt skick och en totalrenovering skulle kosta cirka 66 mkr, dvs en summa i samma storleksordning som Stockholm nu ska investera i renoveringen av Ågesta ridskola. Det är dyt att renovera gamla ridanläggningar. Jag tycker att det är bättre att bygga en ny anläggning som har alla de kvaliteter som en modern ridskola kan önska sig, då det bara är marginellt dyrare än att renovera en gammal anläggning. Och som sagt; vi frigör mark för byggande av bostäder men den lösning vi nu valt.

Inga kommentarer: