söndag 2 november 2008

Täbys gymnasieelever nöjdare

Täby kommun hemsida finns en nyhet om att gymnasieeleverna i Täby under den senaste fyraårsperioden blivit allt nöjdare med skolan. Eleverna känner mer trivsel och trygghet, de tycker att de lär sig mer, har fått mer inflytande och de allra flesta kan rekommendera sin skola till andra elever. Gymnasieskolorna i Stockholms län genomför sedan 2004 en gemensam enkät bland eleverna i årskurs 2. I Täby genomfördes årets enkät i april på Täby Enskilda Gymnasium, Tibble Fristående Gymnasium och Åva gymnasium. 83 procent av eleverna svarade på enkäten.

Eleverna får ta ställning till påståenden som handlar om trygghet och trivsel, lärande, inflytande och helhetsomdöme. Resultatet på Tibble och Åva gymnasier har förbättrats inom alla områden under fyraårsperioden. I årets undersökning har resultatet blivit markant bättre än förra året. På Åva gymnasium och Tibble Fristående Gymnasium är eleverna betydligt mer nöjda med undervisningen än tidigare och fler känner till kunskapsmålen.

Jag kan konstatera att vi nu har fått ännu ett bevis för att kvaliteten inom de pengstyrda verksamheterna blir bättre och bättre, från en redan hög nivå. Noterbart är också eleverna på Tibble Fristående Gymnasium är betydligt mer nöjda än tidigare, ett gott betyg till den nya friskolan i vår kommun.

Inga kommentarer: