onsdag 5 november 2008

Täby har lysande framtidsutsikter

Kairos Futures är ett internationellt forsknings- och konsultföretag som hjälper företag med att förstå och forma framtiden. För andra gången har Kairos Futures gjort en framtidsbarometer över vilka kommuner som är morgondagens vinnare. Vilka det är som har lättast att locka medborgare och få företag att växa, utvecklas och skapa nya jobb.

På listan över Sveriges främsta framtidskommuner rankas Täby som nummer fem. Jag tycker självklart att det är roligt att få en bekräftelse på det vi redan känner till. Täby har en fantastisk framtidspotential. Före oss i ranking kommer uppifrån finns Stockholm, Solna, Göteborg och Vellinge. Närmast efter Täby kommer Lidingö och Kungsbacka.

I framtidsbarometern visar det sig att en stor regional arbetsmarknad, högt utbildad befolkning, låg kommunalskatt och nyföretagande skapar den dynamik som lockar såväl människor som företag.

Rankingen bygger på en analys av ett femtiotal faktorer som historiskt, under de senaste fem åren, visat sig ha starka samband med förmåga att attrahera boende och få ett växande och dynamiskt näringsliv.

Även Dagens Industri har uppmärksammat framtidsbarometern.

Inga kommentarer: