torsdag 6 november 2008

Att inte våga

I en insändare i veckans Mitti i Täby bemöter folkpartiets kommunalråd Mats Hasselgren ett tidigare inlägg från moderaternas stadsbyggnadskommunalråd Erik Andersson. Återigen handla det om ett försvar för folkpartiets nya linje att inte ta ansvar för Täby utveckling. Jag skulle kalla den nya linjen för håglös. Det får bli som det blir. Att visa ledarskap och peka ut en vision för framtiden orkar inte folkpartiets ledning.

Oavsett vilka åsikter partierna i Täby numera står för kommer verkligheten att bestämma en hel del av hur framtiden kommer att utformas. Marknadsförutsättningarna kommer att vara avgörande. Om intresset för att finansiera och bygga bostäder och nya arbetsplatser är lågt kommer utvecklingen inte att gå i den takt vi tänkt oss. Med detta sagt anser jag att de folkvalda politikerna har ett ansvar att peka ut var vi är på väg. Jag och moderaterna står därför fast vid den överenskommelse som de sex kommunerna i nordöstra Stockholm arbetade fram. Något som samtliga partier i Täby ställde sig bakom i fullmäktige 2005.

Folkpatiet pekar inte längre åt något håll utan har intagit en ickeposition. Det senaste beviset för detta är partiets agerande i Täby Centrum-frågan, det vill säga att inte delta i beslutet. Det finns ett antal väljare i Täby som har valt in ett antal folkpartister att företräda dem. Att inte orka ta beslut i den viktigaste framtidsfrågan i modern tid måste i deras ögon vara märkligt. De har valt politiker som inte orkar fullfölja sitt uppdrag, att ta ställning till konkreta förslag.

Inga kommentarer: