fredag 3 oktober 2008

Lagstifta om elnätsavgiften

I DN finns idag en artikel om hur Vattenfall chockhöjer etnästavgiften. Före sommaren drabbas Täby av samma sak när Fortum utan förvarning höjde elnätsavgiften med 50 procent. Med anledning av DN-artiklen har jag idag skickat följande pressmeddelande:

"Täby kommun ger inte upp kampen emot ständiga, chockartade höjningar av elnätpris i landet.
Kommunen följer upp tidigare skrivelse till Näringsdepartementet med begäran om lagändring.

Kommunen har genom skrivelse till Energimarknadsmyndigheten begärt svar om inspektionen framöver avser införa nya rutiner så att berörd kommun kan få lämna synpunkter inför beslut av myndigheten samt om berörd kommun är behörig överklaga beslut som får så stor ekonomisk konsekvens som i fallet Täby med 50-procentiga höjningar. Svaret från inspektionen är negativt och har sin grund i en strikt tolkning av gällande lagstiftning.


- Vi får nu agera vidare på lagstiftningsnivån för att få till stånd en ändring så att inte andra kommuner hamnar i samma olyckliga situation som vi säger kommunstyrelsens ordförande Leif Gripestam (m). Vi vill nu först få svar på vår skrivelse till Näringsdepartementet. Vårt agerande har vidare på kort tid resulterat i enkel fråga i ärendet i Riksdagen och att riksdagsledamoten Malin Löfsjögård (m) från Täby har lagt en motion i Riksdagen i linje med vår grundsyn."
-

Inga kommentarer: