måndag 29 september 2008

Kommunfullmäktige september

Ikväll har vi haft ett rekordkort fullmäktigemöte i Täby, det vill säga under innevarande mandatperiod. Redan 21.20 var alla ärenden avklarade och alla motioner och interpellationer debatterade. Normalt håller vi på till 23.00 varje gång. Hur kunde det bli på detta sätt undrar säkert en del? Jo, en förklaring är säkert att det inte fanns några riktigt kontroversiella beslutsförslag. Men den stora förändringen är att vi ikväll hade premiär för nyordningen 3-minutersinlägg. Helt plötsligt blev debatten mer stringent och säkert mer intressant även för eventuella radiolyssnare. Jag välkomnar verkligen de nya frivilliga debattreglerna.

Två viktiga beslut togs i enighet. Vi beslutade att bli medlem i nybildare Storstockholms brandförsvarsförbund. Hittills har Täby varit en av sex medlemskommuner i Södra Roslagens brandförsvarsförbund. Det nya förbundet får 11 medlemmar varav Stockholm är den största. För Täby innebär det nya förbundet lägre kostnader på sikt utöver de samordningsfördelar det nya förbundet skapar.

Vi tog också beslut om ett tilläggsanslag för att finansiera en ny gångbro mellan Eskadervägen och Djursholmsvägen i Näsbypark. Den gamla har tjänat ut och ersätts med en ny.

Inga kommentarer: