måndag 15 december 2008

Kommunstyrelsens möte idag

På kommunstyrelsens bord i dag, vid det extra sammanträdet, fanns framför allt ett ärende av bredare intresse. Det handlar om vårt remissyttrande kring om den regionala utvecklingsplanen för Stockholms län. De sex kommunerna i nordöstra Stockholm har kommit överens om ett gemensamt yttrande och vi fortsatt står bakom den gemensamma vision vi utarbetade 2005 och som gäller till 2030. Det innebär att vi i och med att den nya RUFS 2010 inte finner anledning att ändra på visionen som innebär att vår del av regionen ska öka med 100 000 nya medborgare och 50 000 nya arbetsplatser.

Beslutet i dag innebär vi tillsammans vill åstadkomma denna expansion genom utveckling av en gemensam regionkärna i Täby Centrum - Arninge/Rosenkälla, genom tätare stadsbyggnad i Täby och Danderyd, utveckling av befintliga och nya stadsmiljöer i Norrtälje, Vaxholm, Österåker och Vallentuna och Vaxholm samt en väl utvecklad infrastruktur med bland annat Roslagspilen.

I övrigt beslöt vi enhälligt att ställa ut en kommunal borgen för det helägda kommunala holdingbolaget Täby Holding AB. Bakgrunden är att regeringen ändrar skattereglerna nu i december för företag, den så kallade räntesnurran. Många kommuner och större företag har använt detta instrument för att minska skatten. Nu ändras förutsättningarna och därför gör vi denna förändring som i sak inte betyder något mer än att det gamla systemet skulle kostat oss ett antal miljoner nästa år om vi inte ändrat.

Inga kommentarer: