söndag 16 november 2008

Stockholmsregionen gillar Alliansen

Dagens Sifo-mätning i Svenska Dagbladet och Göteborgsposten bekräftar den bild som andra opinionsmätningar visat under de senaste månaden. Socialdemokraterna rasar och Alliansen stärks. Mona Sahlins parti har i samtliga mätningar parkerat under den psykologiskt viktiga 40-procentsnivån. Samtidigt som moderaterna ligger i paritet med valresultatet.

Den mest intressanta nyheten är att socialdemokraterna faller igenom i Stockholmsregionen. Partiet landar i denna mätning på blygsamma 28 procent, ett ras med 7 procent under den senaste månaden. Detta stärker bilden av att Alliansen framgångar kommer att fortsätta. Politiska trender har en tendens att starta i vår region och sedan sprida sig över landet. När vänsterblocket dagligen, under brinnande finanskris, uppvisar sin oförmåga att samarbeta startar detta processer i Stockholmsregionens stora medelklass som kan vara svåra att få stopp på ur ett vänsterperspektiv.

1 kommentar:

Anonym sa...

Rösta på Piratpartiet!

---

Se där, Sd och Kd jämnstarka enligt senaste välarbarometern. Det är trots allt en glädjande nyhet. En röst på Sd är inte bortkastad, inte för att Sd är kompetent, men här gäller att till varje pris slå en spricka i Maktens mur, och hur vi än vrider och vänder på saken ÄR nu en gång massinvandringen ett av våra största samhällsproblem alldeles oaktat hur vi vill lösa det, vilket äntligen måste ERKÄNNAS, varför Sd för mig framstår som andrahandsalternativet efter Piratpartiet. Hellre Sd än det förljugna Kd i riksdagen!

http://www.newsmill.se/artikel/2008/11/05/om-invandringspolitiken

---

Medan vi ändå har varann på tråden:

Så har vi här ett specialfall på den politiska urartningen i Sverige. Samma elände hela tiden. Samma fördomar, samma inkompetens, samma tugg och samma tomgång. Sådan är vår poltiskt-mediala överklass. Oduglig, bortskämd och totalt ointresserad av människornas verkliga problem.

http://www.newsmill.se/artikel/2008/11/14/darfor-ar-kvinnor-battre-utrikespolitiker#comment-5955

Å herregud vilket jävla trams. Det enda kvinnliga politiker bryr sig om är maktrhavarnas kön. Garanterat ingenting annat. De ältar och ältar och ältar. Samma jävla FLOSKLER om och om och om igen. På så sätt vill de främja sina egna karriärer. Varför kritiserar ingen detta skamlöst uppenbara missförhållande?

Den statsunderstödda knäppfeminismen är en samhällsfara.

Ludermässigt är bara förnamnet.

UT MED KVINNORNA UR POLITIKEN!