torsdag 20 november 2008

Problem på äldreboenden

Vid tre tillfällen har problem med vården på Åkerbyvägen uppmärksammats under den korta tid som det nya boendet varit öppnat. Detta är självklart inte acceptabelt vilket de ansvariga hos entreprenören Attendo Care fått väldigt klart för sig. Delvis kan de uppkomna fallen sättas upp på kontot inkörningsproblem, men Attendo Care måste ta tag i problemen med största allvar och inse att vårdrutiner är till för att följas av alla. Representanter från kommuner har nu gjort flera besök på Åkerbyvägen 2 för att säkerställa att Attendo Care förstår allvaret i situationen och sätter in de resurser som krävs för att återupprätta nödvändiga rutiner.

Från vänsterhåll brukar incidenter som det ovan beskrivna tas till intäkt för att kritisera förekomsten av privata aktörer inom väldfärdsverksamheterna. Detta är naturligtvis trams. Senast i går avskedade Halmstads kommun alla anställda på ett äldreboende på grund av missförhållanden. Problem uppkommer ibland oavsett styrform, även om problemen i Halmstad var synnerligen grova. Om vi ska klara äldreomsorgen i framtiden måste vi hitta fler duktiga aktörer som kan hjälpa till.

1 kommentar:

Unknown sa...

Leif!
Bra att ni tar tag i detta. Ofta får lägsta anbud uppdraget, men det är oerhört viktigt att ha koll på kvaliteten. Såg i ert förslag till Verksamhetsplan 2009-> att ni jobbar med att fastställa kvalitetskriterier för åldringsvården. När räknar ni med att det är färdigt? /Gunnar G