söndag 5 oktober 2008

Träff i Varberg

På DN Debatt skriver Alliansens partiledare att de ska träffas i Varberg den 20-21 oktober för att fördjupa samarbetet med sikte på valet 2010. Helt rätt tänkt tycker jag. Det är hög tid för motoffensiv. Socialdemokraternas har hittills haft en alltför lätt resa denna mandatperiod. När Alliansen träffas i bästa samförståndanda under en helg ökar kontrasten till det splittrade vänsteralternativet. Vi har ju under de senaste veckorna sett hur socialdemokraterna och miljpartiet har exkluderat vänsteraprtiet i olika samtal och politiska överenskommelser.

Att tydligt åskådliggöra hur bräckligt vänsteralternativet är måste vara en prioriterad uppgift för Alliansens företrädare under de två kommande åren. Alliansen är mycket samkörda när det gäller ekonomik politik. Det ska vara ordning och reda. Och det vara överskott i statens finanser för att möta en i det korta perspektivet mycket osäker period. Mot detta står ett vänsteralternativ som inte ens kan komma överens om att upprätta en budget. Vänsterpartiet företräder den apparta uppfattningen att de ekonomiska ramarna ska sättas först sedan alla verksamheter har fått det de begärt. Finns det någon person som sköter sin privata ekonomi på ett sådant sätt? Nej, knappast. En sådan politik leder till skattechocker, arbetslöshet och hyperinflation.

Förutom att bygga vidare på Alliansens grunläggande politik måste vi alla hjälpa till att sticka hål på socialdemokraternas uppblåsta sufflé. Vad vill de egentligen förutom att höja skatter och bygga på utanförskapet?

Inga kommentarer: