torsdag 9 oktober 2008

Besök på Engelska Skolan

Idag besökte jag Internationella Engelska Skolan i Täby. Skolan startade så sent som 2006 i Nytorpsområdet och har idag 630 elever. Det får inte plats fler och skolan är den största fristående grundskolan i kommunen. Rektorn heter Jörgen Stenquist och biträdande rektorn Anna Jägberg. I kvalitetsredovisningen för 2007/2008 visar att skolans elever i de nationella proven ligger skyhögt över rikssnittet, särskilt i matematik men också i engelska. Det sistnämnda är kanske inte så underligt, men resutalten i matematik visar att underviningen är något utöver det vanliga.

Bara en sådan sak att rektorerna står i entrén och hälsar alla elever välkomna varje morgon. Skolan har en lång kö av elever och de kommer in i turordning.

Internationella Engelska Skolan är ett strålande exempel på hur bra det är med konkurrens inom skolans värld. Moderaterna i Täby har sedan 15 år uppmuntrat etablering av fristående skolor i kommunen. Vi har också aktivt arbetat för att ge personalen i de kommunala skolorna möjlighet att avknoppa i syfte att skapa valfrihet, kreativitet och högre kvalitet. Jag tycker att vi lyckats med detta. Vi har idag utmärkta skolor, såväl kommunala som fristående.

Inga kommentarer: