fredag 10 oktober 2008

DN har fel

Förnäma DN skriver i dag på ledarsidan att statsminister uppträder mer som en grälsjuk partiledare än som krishanterare med säker överblick. Enligt DN måste Fredrik Reinfeldt acceptera hjälperbjudanden från Mona Sahlin. Men vad har hon att erbjuda? Skattehöjningar och ökade bidragsnivåer, enligt sin egen skuggbudget. Detta är helt fel medicin i dagens ekonomiska läge. Fler och större skattesänkningar skulle få fart på den dalande inhemska konsumtionen, ökade bidragsnivåer skulle ge en extra skjuts åt ett ökande utanförskap.

Har socialdemokraternas ledande företrädare högre ekonomisk kompetens än den uppställning regeringen ställer upp? Nej, tvärt om. Regeringen har, som jag tidigare skrivit, högsta möjliga kompetens tillgänglig i ekonomiska frågor. Så varför ska Fredrik Reinfeldt slösa tid på kafferep med Mona Sahlin? Det är bättre att regeringen lägger all energi och tid på att sätta in åtgärder för att mildra krisens konsekvenser.

För DN klämmer skon i den faktum att det är moderaterna och inte folkpartiet som leder regeringen och finansdepartementet. Under de senaste månaderna har det skett en förändring tidningens förhållningssätt till moderaterna. Kommentarerna är sura och missundsamma och har återfallit i en mer vänsterliberal politisk linje. Kan det breo på att Peter Wolodarski är tjänstledig?

2 kommentarer:

Joachim Holmqwist - Din konservativa röst! sa...

Instämmer - varför skulle Fredrik slösa tid på kafferep med Måna.

De krispaket som förhandlades fram i början på 90-talet skedde i ett betydligt mörkare läge där alternativet hade vait att söka stöd hos ett populistparti vid namn Ny demokrati.

Nu har alliansen egen majoritet och besitter mer än väl den ekonomiska kompetens som krävs. (s) har inte särdeles mycket att tillföra som jag ser det.

Mary X Jensen sa...

Att snacka med Måna är kanske onödigt. Däremot så skulle jag önska att någon i regeringen klev ut och agerade som Lottie Knutsson gjorde under Tsunamikatastrofen... Man måste ut och tala till foklet liksom i krissituationer. Vilka br agrejer man än gör så spelar det ingen roll om ingen talar om att det görs... Jag tvivlar inte ett ögonblick på att det finns kompetens inom många olika områden.

Den här regeringen behöver väl egentligen inget försvar men däremot visa upp sig lite mer. Kommunikationen kunde vara bättre trots allt.