tisdag 14 oktober 2008

Duell Reinfeldt mot Sahlin

I kvällens duell mellan Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin fick vi inget besked om hur ett samarbete inom vänsterblocket ska kunna se ut. Mona Sahlin duckade igen. Det känns inte förtroendeingivande. Vi fick dock besked i skattefrågan av socialdemokraternas ledare, det blir en omfattande skattechock i storleksordningen 70 miljarder kronor med inkomskattehöjningar. En undersköterska som tjänar 19 000 kr i månaden får en skattehöjning med 3 000 kr per år om socialdemokraterna får bestämma.

Av statsministern fick vi beskedet att inte en enda skattekrona hittills under krisen har förlorats i stödåtgärder till det finansiella systemet. Regeringen står dock beredd att stödja banker som hamnar i akut kris genom att agera som många andra regeringar gjort runt om i Europa och USA, det vill säga genom att gå in som delägare.

Fredrik Reinfeldt känndes trygg och seriös. Mona Sahlin var aggressiv, avbröt sin motdebattör ett antal gånger och fick mest taltid, särskilt i avsnittet om arbetsmarknadsåtgärder med anledning av varslen på Volvo.

Inga kommentarer: