tisdag 11 november 2008

Gamla trötta åsikter

I kväll sändes Rakt på med KG Bergström. Gäster var Göran Persson och fotbollspelaren Marta. Till programledarens hjälp fanns också en panel bestående av förre folkpartiledaren Bengt Westerberg och feministpartiets Gudrun Schyman.

Efter en rad från till Göran Persson om Mona Sahlins agerade hittills under sitt partiledarskap kom de in på om vänsterblocket ska befästa ett samarbete före valet eller inte. Det tycker inte Göran Persson. Han driver fortfarande linjen att partiena ska gå till val var för sig och sedan utifrån valresultet formera ett regeringsalternativ. Föga förvånande får han stöd för denna linje av den trötte Bengt Westerberg. Under hela sin politiska karriär har Bengt Westerberg innerst inne tyckt att socialdemokraterna är grundingrediensen i Svensk Politik.

Att göra ett program med dessa gamla reliker som tycker att det var bättre förr är verkligen inte nydanande debatt i teve. Bara trött blickande bakåt.

Värst är att Bengt Westerberg inget lärt av händelserna de senaste fem åren i svensk inrikespolitik. Finns det någon som tror att vi haft en borgerlig regering om inte Alliansen formerats och skapat ett trovärdigt alternativ till det ständiga socialdemokratiska regeringsinnehavet?

Om Bengt Westerberg var en borgerlig arbetare i Alliansens vingård hade han inte förfäktat tanken på att låta Mona Sahlin slippa ifrån svårigheterna med att skapa ett samlat vänsteralternativ i god tid inför valet 2010. Men vem bryr sig egentligen om den 90-talssamling KG Bergström hade samlat? Förhoppningsvis ingen.

Läsa gärna gärna Dick Erixons blogg i samma ämne.

Inga kommentarer: