onsdag 3 december 2008

Sten Nordin (m) tar initiativet i Stockholm

Vid en pressträff i Stockholms Stadshus idag presenterade den styrande borgerliga majoriteten en offensiv plan för byggande i syfte att motverka lågkonjunkturen skriver SvD. Det handlar bland annat om att tidigarelägga investeringar i bostadsbyggande och infrastruktur. Initiativet från finansborgarrådet Sten Nordin (m) och de övriga borgerliga partierna i Stockholm är välkommet och återigen visar de styrande i Stockholm att de inte vilar på hanen. Under innevarande mandatperiod har Stockholm under moderaternas ledning skött verksamheten på ett utomordentligt bra sätt. Viktiga frihetsreformer har kommit på plats, inte minst två angelägna skattesänkningar.

Staden planerar i paketet bland annat 6 000 nya bostäder som de kommunala bostadsbolagen tar ansvaret för. Det finns pengar eftersom ett antal kommunala bostadsfastigheter omvandlats till bostadsrätter. Nu kan bostadsbolagen använda kapitalet till att bygga nytt. En bonuseffekt av den viktiga politiska inriktningen att ge människor som bor i allmännyttan möjlighet att äga sin bostad.

Även här i Täby kommer ett antal byggprojekt att starta under nästa år. Utöver Täby Centrum, där beslut förhoppningsvis tas den 26 januari, startar byggandet av badmintonhallen vid Bergtorspskolan, idrottshallen vid Byängsskolan och ridskoleanläggningen vid Karby. Dessutom startar ett antal bostadsprojekt. Det gäller för kommunerna att hålla ångan upp för att i viss mån motverka konjunkturnedgången. Vi ska alla göra vad vi kan inom ramen för de resurser vi har till förfogande.

Inga kommentarer: