torsdag 4 december 2008

SBA i Västerås

Stockholm Buisness Alliance (SBA) kallar till möten två gånger om året. Idag träffas de 47 medlemskommunerna i ett snöigt Västerås. De flesta träffades redan under kvällen i går och vi gjorde ett studiebesök på Westinghouse som framgångsrikt tillverkar bränslestavar och annan utrustning till den globala kärnkraftsindustrin. Produktionen på deras anläggning pågår dygnet runt så även under ett kvällsbesök fick vi en god överblick för hur verksamhetens flöden fungerar.

Det går så bra att de med ljus och lykta söker nya medarbetare. Ett intressant perspektiv i dessa ekonomiskt och finansiellt dystra tider.

Direkt efter frukost har företrädare för ABB intagit scenen. Även detta företag är Västeråsbaserat men har även tung produktion i exempelvis Ludvika. ABB står starkt i den rådande konjunkturen och har haft några riktigt starka kvaralt bakom sig, även detta år.

Syftet bakom Täbys engagemang i SBA är att vara en av många aktörer i Mälardalsregionen som tillsammans kan göra vår del av Sverige starkare i ett europeiskt perspektiv. Alla Europas regioner konkurrerar och därför måste vi samarbeta för att locka företag att etablera sig här.

Inga kommentarer: