torsdag 27 november 2008

Mona utan trovärdighet

I dag skriver Mona Sahlin på Brännpunkt att Sverige behöver en räddningsplan. Problemet med oppositionsledarens uppmaning är att det redan finns en räddningsplan och den uppgår till 32 miljarder kronor. Den innehåller bland annat sänkta inkomstskatter riktade till låg och medelinkomststagare vilket är en bra åtgärd eftersom den ökar hushållens disponibla inkomst. Detta är socialdemokraterna motståndare till, istället vill de tillbaka till den gamla bidragspolitiken.

Det finns från Alliansregeringen beredskap för mer, men det skulle vara direkt oansvarigt att skjuta rakt ut i mörkret. Innan något vet vilka ytterligare instrument som ger bästa utfall är det orimligt att slösa bort våra gemensamma resurser. Det gäller att ha is i magen när det från alla håll ropas på stödåtgärder.

Dessutom saknar Mona Sahlin all form av trovärdighet i arbetsmarknad- ekonomi- och finanspolitik. Socialdemokraterna har motsatt sig regeringens jobbpolitik som skapat 170 000 abetstillfällen de senaste två åren. På grund av Alliansregeringen strategiska omläggning av politiken står vi förhållandevis starka att möta den djupa nedgången de kommande åren.

Jag känner mig trygg med Fredrik Reinfedlt och Anders Borg, de har bevisat sin kompetens. Vänsterkartellen kan inte ens komma överens om hur de ska samarbeta.

Inga kommentarer: