tisdag 9 december 2008

Tredje steget i jobbskatteavdraget träder i kraft

Efter alla kommentarer om "för lite" beträffande regeringens åtgärder för att möta den globala finansiella krisen och lågkonjunkturen träder nu verkligheten in på banan. Aftonbladet rapporterar om vad tredje steget i jobbskatteavdraget betyder i sänkt skatt från årskiftet 2009. Om bara tre veckor börjar Alliansens budget som omfattar 32 miljarder kronor gälla. Därtill ska ju också läggas det extra stimulanspaketet på drygt åtta miljarder som delvis redan har införts när det gäller exempelvis ROT-avdraget.

En familj med vanliga inkomstnivåer får nästa år en sammalagd skattesänkning med i storleksordningen 7 500 kronor. Har familjer dessutom ett bostadslån på en miljon ökar hushållskassan med ytterligare cirka 12 000 kronor per år genom sänkta räntenivåer. Många familjer i vårt land kommer att förstärka sin ekonomi med minst 20 000 kronor nästa år utöver vad löneökningarna ger. Jobbskatteavdraget har under de senaste två åren haft en mycket viktig effekt. Den enskildes inflytande över sin inkomst har ökat med minst 1000 kronor i månaden på politikernas bekostnad. Makt har flyttats från politiken och överförst till den enskilda individen.

Detta är centralt och det är inte svårt att förstå att vänsterpolitiker gnisslar tänder i sin ilska över det minskade inflytande över människors ekonomi. Alliansen strategi är helt rätt och nu får hushållen ett störe utrymme att göra de investeringar i möbler, ombyggnad, bilar och annat som behövs. Detta kommer att stimulera ekonomin i Sverige.

Inga kommentarer: