söndag 15 mars 2009

Välförtjänt opinionsökning för (M)

Väljarnas kunskaper och omdöme har länge underskattats av den banala argumentationslinje som socialdemokraterans främsta företrädare riktat in sig på, särskilt när det gäller hur den pågående finanskrisen och lågkonjunkturen bäst hanteras. Den socialdemokratiska linjen kan sammanfattas med mer gemensamma resurser till allt utan eftertanke och utan någon ekonomisk analys. Men om man skrapar lite på ytan faller socialdemokraternas politik ihop som ett korthus. Bara en sådan sak som att Alliansregeringen genom att sänka skatterna för låg- och medelinkomsttagare enligt socialdemokraterna undanhåller staten inkomster i landet med världens högsta skattetryck (tillsammans med Danmark). Detta vill nu partiet åtgärda genom skattehöjningar för en grupp som kallas höginkomsttagare.

Problemet är bara att om socialdemokraterna konfiskerar alla "höginkomsttagares" inkomster, låt säga över 40 000 kr i månaden, blir förstärkningen av statskassan försumbar. Det beror på att det bara är några procent av alla inkomsttagare om har en inkomst över 500 000 kr per år. Trots detta faktum försöker socialdemokraterna lura väljarna med budskapet att allt ordnar sig om "höginkomsttagarna" kläms åt genom högre skatter. Socialdemokraternas problem är att detta budskap och andra som att Mona Sahlin vill förstatliga biltillverkaren Saab inte funkar eftersom väljarna vet bättre.

Dagens Sifo som bland annat publiceras i SvD visar att förtroendet för Alliansen ökar stadigt. Skillnaden mellan blocken är nu bara 3,3 procentenheter. Särskilt Moderaterna rycker fram och har nu parkerat på partiets högsta nivå sedan 1997. Detta är ett styrkebesked och visar att väljarna är nöjda med Alliansregeringens fokus på ordning och reda i statens finanser parat med realistiska åsikter om vad staten ska ägna sig åt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Visst är det välförtjänt! Genom hårt arbete och starkt ledarskap som ökar trovärdigheten för vår politik. Det belönas nu av väljarna. Nu gäller det att hålla i och öka till valen 2009 och 2010.