söndag 18 januari 2009

Regeringen allt mer populär

Med all rätt blir Alliansregeringen allt mer populär i allmänhetens ögon. I Skops senaste barometer ökar den andel av befolkningen som tycker att regeringen gör ett bra eller ganska bra jobb till 55 procent, en ökningen med fyra procent sedan föra mätningen. Bara 34 procent anser att en socialdemokratiskt regeringen skulle göra det bättre. För vänsterkartellen pekar dessutom förtroendet nedåt.

Det är under besvärliga tiden en regering verkligen prövas och Alliansregeringe har hittills hanterat finanskris och lågkonjunktur på ett utomordentligt bra sätt. Regeringens nej till socialdemokratika propåer om stora nya utgifter under högkonjunkturen betalar sig nu när Sverige har ett bättre ekoniomiskt läge än de flesta andra länder i världen. Alliansregeringen har samlat i ladorna och kan nu föra en expansiv politik utan att äventyra den ekonomiska stabiliteten i statens finanser.

Bara tanken på att vänsterpartiet och Lars Ohly skulle sitta vid styrspakarna tillsammans med en socialdemkratiskt ledning som inte är direkt kända för sina djupa ekonomiska kunskaper får många att inse Alliansregeringens duglighet. Varför byta kompetetens mot oreda och återgång till den socialistiska bidragspolitiken?

Läs mer på DN, SvD

Inga kommentarer: