fredag 30 oktober 2009

Regeringen har tagit beslut om Täby centrum

Alliansregeringen tog idag beslut om att undanröja de överklaganden som inkommit avseende Täby centrum. Det är mycket glädjande att vi nu kan påbörja en fantastisk utveckling av Täby centrum. Efter en lång, omfattande och komplicerad planeringsperiod övergår nu projektet till verklighet. Täbyborna kommer om några år få uppleva ett nytt och mer stadsliknade centrum i vår kommun med bostadskvarter, ett stort torg och ett bredare utbud och bättre service i centrumanläggningen.

Utvecklingen av Täby centrum kommer att vara en tillväxtinjektion under lågkonjunkturen för vår del av Stockholmsregionen och vara ett lyft för ett stort antal företag. Många nya arbetstillfällen kommer att skapas både under byggperioden och när helheten står klar. Omdaningen och utvecklingen av Täby centrum är den första delen i ambitionen att bygga framtidens Täby längs med Roslagsbanan. Halva Täby är och ska förbli grönt.

2 kommentarer:

Mags sa...

Hej!
Hur blir det med kulturen? Och lokaler för kulturen? Det finns t ex många körer i Täby men urdåligt med lokaler att öva i plus att det inte finns lokaler för konserter och shower. Tibble Teater är i mycket risigt skick - kommer den att renoveras och i så fall när? Det är skandal att Täby med sina 65 000? invånare inte har bra lokaler för kulturutövande.

Leif Gripestam sa...

Hej Mags

Tibble Aula är efter omfattande brandsäkerhetsåtgärder möjlig att hyra igen. Aulan kommer att överföras från fritidsförvaltningen till fastighetskontoret vid årsskiftet. En mer omfattande renovering (omgörning) kommer att genomföras men först om några år. För övrigt gäller samma sak för hela sportcentrum och badhuset. I övrigt planeras också ett nytt kommunhus framför Tibblehemmet. Där kommer en större samlingslokal för uthyrning att inrymmas. Även detta ligger dock några år fram i tiden.

Vänligen
Leif Gripestam