måndag 2 mars 2009

Kommunal skidtunnel i Botkyrka

Sverige är fantastiskt. Det kommunala bolaget Upplev Botkyrka planerar att investera skattepengar i en skidtunnel. Botkyrka får över 10 000 kr per invånare och år i skatteutjämning (852 mkr). Istället för att använda pengarna till vård, skola och omsorg vill socialdemokraterna i Botkyrka använda dem till en skidtunnel för friska vuxna. Vi Täbybor som tvingas betala 431 mkr netto i skatteutjämning får alltså se våra skattepengar gå till en kommunal skidtunnel. Detta är oanständigt och visar att skatteutjämningssystemet inte fungerar.
 
Det finns planer på en skidtunnel även i Täby, projektet i Ullna. Men det är en helt och hållet en privat investering. Har Botkyrka råd att bygga en kommunal skidtunnel borde skatteutjämningspengarna dras in. De behövs uppenbarligen inte.

2 kommentarer:

Michaela Fletcher Sjöman sa...

Helt rätt! De borde vara "öronmärkta".
Sedan vill jag passa på att gratulera på födelsedagen och till tredje sonen.
Hälsn. Michaela

Kalte sa...

Bästa herr kommunalråd,

I skidsportssammanhang skulle man uttrycka att ni har vallat bort er när ni påstår att Lida skidtunnel ska finansieras med skattemedel. I samtliga artiklar och interjuver så framgår det med all tydlighet att uppdraget handlar om att finna externa aktörer avseende finansieringen av projektet. Så ni kan vara helt lugn när ni framöver lastar skidorna och åker söderut, vi kommer inte att subventionera er åkning i Lida skidtunneln. Ni kommer att få betala ett marknadsmässigt pris. Välkommen!

Krister Kalte
VD , Upplev Botkyrka AB